lördag 21 januari 2012

Mmmmmm.....

idag ska vi ha grillning här hemma.
Vi är en grillar-familj,
vi grilla typ alltid, sommar som vinter=)
Så nu sitter jag här med ett glas vitt
& väntar in gästerna=)

Jag & mannen har slängt ihop ett
focaccia med oliver,
oliver & flingsalt.
Mmmmmmmmm...
Vill ni prova?

Ingredienser:

14 dl vetemjöl
50 g jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
olivolja
svarta oliver
färsk rosmarin
flingsalt

1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll lite av det över jästen och rör om tills det löst sig.

2. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och vetemjöl och arbeta degen smidig. Degen ska vara ganska lös. Jäs under duk i cirka 40 minuter.

3. Tryck ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa ytterligare 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.

4. Tryck hål med fingertopparna i degen och strö över oliverna, rosmarinen. Salta och stänk över olivolja.

5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.


Smaklig spis!!!!


Kramen/Emma


1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för den goda maten....receptet snor jag!!/Kram Lotta