fredag 11 november 2011

Sugen på något gott till helgen .......

då kan jag varmt rekommendera denna chokladtårtan.

200 g smör
ströbröd
250 g mörk blockchoklad
(50 g till kakan o resten till att smälta över tårtan)
2,5 dl socker
4 msk kakao
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk bakpulver

Fyllning:
Chokladmousse
1. Ta fram smöret så det mjuknar, sätt ugnen på 175 grader, smöra & bröa formen.
2. Hacka 50 g av chokladen, vispa smör & socker fluffigt.
3. Blanda kakaon med lite varmt vatten & rör till en jämn smet. Vispa äggen för hand.
4. Blanda alla ingredienser med smör- & sockerfluffet i följande ordning:
*kakaosmeten
*äggsmeten
*mjölet, saltet & bakpulvret (blandas ihop först)
*chokladhacket
5. Häll smeten i formen sätt genast in mitt i ugnen i ca 35-40 min. Den ska inte va kladdig när du tar ut den.
6. Under tiden gör chokladmoussen.
7. Låt kakan svalna lite & skär den sen i 2 delar, låt svalna helt.
8. Smält resten av chokladen.
9. Bred på moussen & lägg på den andra botten, häll över den smälta chokladen.
Låt chokladen stelna ( glöm ej att sticka ner ljusen innan den stelna om du önskar såna=))
Festa till det med roliga strössel !

Lycka till!!!
Kramen/Emma

1 kommentar:

Nilla sa...

Den rekommenderar jag me !! :) O ja tycker den ser hemskt bekant ut... ;)