Har provat ett nytt sätt att baka
kanelbullar,
Sen lyxade jag till det med lite choklad =)
Till ca 40 st
14 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 krm salt
2 tsk malen kardemumma (om så önskas)
200 g rumsvarmt smör
50 g jäst för söta degar
4 dl kall eller rumstempererad mjölk
1 st ägg
Fyllning:
smör
socker
kanel
efter behag...
1. blanda mjöl, bakpulver, socker, salt & kardemumma. Finfördela smöret & jästen i mjölblandningen.
2. Rör/vispa ner ägget i mjölken & rör ner i mjölet. Rör/knåda i ca 10 min.
3. jäs under duk i ca 1 timme.
4. sätt ugnen på 240 grader.
5. häll ut degen, knåda inte degen utan kavla ut den direkt. Lägg på fyllningen & rulla ihop & skär upp bullar.
6. pensla med ägg & grädda i ca 8 minuter.
7. när dom har svalnat, smält valfri choklad & ringla över bullarna & avsluta med pärlsocker.
Smaklig mums!!
*Emma*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar